تاریخچه پاس از زمان انتقال به همدان تا امروز؛

از مقام پنجمی در لیگ هفتم تا جزییات دخالت ملاحی در امور فنی پاس

اجرای دخالت ها چه بود؟ قبل از بازی با سایپا تعدادی از بازیکنان به ملاحی اعلام می کنند که یاوری دارایی فنی قابل اتکایی ندارد وبهتر است خود او وارد ماجرا شود. 

خروج نام دو بازیکن مورد تایید ملاحی به نام های مجید حیدری و خیرخواه از لیست بازی با سایپا سبب می گردد تا مدیر عامل پاس در جلسه ای فنی به بررسی تیم مایلی کهن بپردازد و توصیه های لازم را به بازیکنان ارائه دهد. 


1- انتقال پاس به همدان با واکنش های مختلفی همراه بود؛ 19خرداد1386 بود این خبر قطعیت یافت.  

پاسی های سابق و از جمله محمود یاوری موضع سختی گرفتند و این مربی گفت: پاس همدان پاس ما نیست و من روی نقشه هم جای همدان را بلد نیستم!  

پاس پایتخت که در پنجمین دوره لیگ برتردر فصل 84-85با 58امتیاز و یک امتیاز کمتر از استقلال نایب قهرمان شد ودر دوره بعد هم با کسب 33امتیاز روی سکوی دهم ایستاد، درابتدای دوره هفتم لیگ برتر به دیار هگمتانه رفت. 

آن سال اولیایی مدیر عامل تیمی شد که قرار بود ابتدا با نام شهدای الوند پا به مسابقات بگذارد اما برای حفظ تاریخچه پاس این امر صورت نگرفت.  

پاسی ها آن فصل با وینگوبگوویچ 49 امتیاز کسب کردند وپنجم شدند.
فصل بعد هم همین مربی با 40 امتیاز به همراه تیمش در رده دوازدهم قرار گرفت. 

دوره نهم لیگ برتر در حالی آغاز شد که اولیایی به حضور منصوریان به عنوان سرمربی مصر بود وپورحیدری مخالفت علنی خود را ابراز می داشت. 

این اختلافات تا جایی بود که روزی پورحیدری در جواب خبرنگاران که پرسیده بودند بالاخره سرمربی پاس کیست گفت:«قرار است یک افغانی هدایت پاس را برعهده بگیرد!»
2-منصوریان عاقبت پاسی شد اما او 14مهرماه 1388پس از شکست از راه آهن، از این تیم استعفا داد. 

منصوریان روزی در گفتگویی به نگارنده گفت«پورحیدری حاضر نبود از داشته هایش به من کمک کند.» 

آن روز پاس در پایان هفته نهم با 6امتیاز در رده شانزدهم قرار داشت.متعاقب این امراولیایی اعلام کرد: فکر می‌کردم منصوریان بیشتر از علم دستیارانش استفاده می‌کند که این‌گونه نشد. 

وی ادامه داد: بوناچیچ، فیرات و یک مربی از دانمارک گزینه‌های خارجی مدنظر ما هستند، اما تلاش می‌کنیم از یک مربی ایرانی استفاده کنیم چون زمان زیادی برای بررسی شرایط مربیان خارجی نداریم.  

در حال حاضر با حضور گمالوویچ، مربی تمرین دهنده خوبی داریم و فقط به دنبال جذب سرمربی برای تیم هستیم.
3-شانزدهم مهرماه بود که خبر عزل اولیایی هم منتشر شد اما او به تکذیب آن پرداخت و گفت: تغییر و تحولی اتفاق نیفتاده است و این اخباری که مطرح می‌شود، صحت ندارد.  

فردا جلسه هیأت مدیره تشکیل می شود و در این مورد تصمیم‌گیری خواهیم کرد.وی در مورد خبر سرمربیگری فرهاد کاظمی اعلام کرد: عزیز محمدی رئیس سازمان لیگ، کاظمی را منشوری اعلام کرد؛ اما در تماسی که با شریفی رئیس کمیته انضباطی داشتم، وی اعلام کرد که کاظمی منشوری نیست. 

اولیایی با اشاره به این که اگر کاظمی منشوری نباشد، سرمربی پاس همدان خواهد شد، افزود: در حال مکاتبه با فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ هستیم تا پس از مشخص شدن وضعیت کاظمی، تکلیف پاس هم مشخص شود. 

وی یادآور شد: شنبه ساعت 2 بعدازظهر تغییراتی در سطح استان خواهد شد که گویا بهروز مرادی استاندار و رئیس هیأت مدیره پاس جای خود را به یک استاندار جدید خواهد داد و اینها کارهای سیاسی است که در استان در حال انجام است، ضمن اینکه تغییرات در سطح باشگاه با نظر هیأت مدیره اتفاق می‌افتد و نظر مرادی به تنهایی مورد قبول نخواهد بود. 

مدیرعامل پاس همدان در مورد مراسم معارفه گفت: در این مورد اطلاعی ندارم و از نظر من تغییر و تحولی رخ نداده است.
4-همان روز اما خبرگزاری ها نوشتند: طی حکمی که از سوی بهروز مرادی، استاندار و رئیس هیأت مدیره باشگاه پاس همدان صادر شد، کریم ملاحی به عنوان مدیرعامل جدید این باشگاه منصوب شد. 

همچنین در احکام دیگری، مجتبی پیمبری، سرپرست سابق صبای قم به عنوان قائم مقام و سرپرست و علی اصغر مدیر روستا به عنوان سرمربی پاس همدان منصوب شدند. 

آن فصل که نهمین دوره لیگ برتر بود پاس با 38امتیاز چهاردهم شد.
5-دهمین فصل لیگ برتر، چهارمین سال حضور پاس در همدان بود.  

مدیر روستا 12آذر 1389پس از شکست 3بر2تیمش مقابل استقلال تهران وزمانی که از استعفای ملاحی وپیمبری مطلع شد گفت: ما با هم آمدیم وبا هم می رویم اما او نمی دانست که با هم رفتن ضمانتی برای باهم برگشتن نیست. 

48ساعت پس از این ماجرا ملاحی وپیمبری با این ادعا که استعفایشان موردموافقت قرار نگرفته به پاس برگشتند وخودشان با استعفای مدیر روستا موافقت کردند!  

آن روز پیمبری، سرپرست باشگاه پاس گفت: در جلسه‌ی هیات مدیره با استعفای ملاحی و بنده مخالفت شد، مدیر روستا نیز استعفا کرده و درباره‌ی او تصمیم گیری خواهد شد.  

تمرین‌ تیم پاس همدان بدون حضور مدیرروستا برگزار می شود و عاشوری وظیفه‌ی هدایت بازیکنان را در تمرین بر عهده داشت.  

پیمبری در پایان گفت: در نشست مدیر عامل و هیات مدیره سرمربی تیم انتخاب و اعلام خواهد شد.
6-یاوری با سلام و صلوات به پاس آمد؛ کسی که جای همدان روی نقشه را بلد نبود آمد تا پاسی که به زعم او پاس خودش نبود را نجات دهد اما این آمدن بی نتیجه بود وپاس با حضور وی از 6بازی دوامتیاز کسب کرد.  

یاوری پس از شکست مقابل سایپا استعفا داد و دلیل آن را دخالت در کارش از سوی ملاحی دانست.
7- ماجرای دخالت ها چه بود؟قبل از بازی با سایپا تعدادی از بازیکنان به ملاحی اعلام می کنند که یاوری دارایی فنی قابل اتکایی ندارد و بهتر است خود او وارد ماجراشود. 

خروج نام دو بازکن مورد تایید ملاحی به نام های مجید حیدری وخیرخواه از لیست بازی با سایپا سبب می گردد تا مدیر عامل پاس در جلسه ای فنی به بررسی تیم مایلی کهن بپردازد و توصیه های لازم را به بازیکنان ارائه دهد. 

از آنها بخواهد به دستورات تاکتیکی بی ثمر یاوری بی توجه باشند.تیم در کرج باخت ویاوری حتی به سالن کنفرانس هم نرفت. 

او روزشنبه 7بهمن استعفا داد؛ استعفایی که در اختیار رسانه ها قرار گرفت و ملاحی با استناد به قوانین حرفه ای اعلام کرد: استعفا باید به مدیر عامل و به صورت کتبی ابلاغ شود. 

سرمربی نستعفی پاس در پاسخ به این ادعا گفت: من هم می دانم باید استعفا را به مدیر عامل بدهم اما مدیر عاملی که حیطه کاری اش را بشناسد.  

حالا که او کلاس توجیهی فنی برگزار می کند بهتر است من هم استعفایم را به رسانه ها ابلاغ کنم.
 8-پاس سخت ترین دورانش را تجربه می کند. مدیر عامل تنها بازیکن بومی را عامل نفوذی اولیایی می داند.  

همه رفتن ملاحی را می خواهند؛ هفته ها ناکامی آنها را به مرز سقوط کشانده. 

آیا در همدان معجزه رخ می دهد تا این تیم در لیگ برتر ماندگارشود؟ 

اینجا آیا کسی تاریخچه پاس را پاس می دارد؟منتظر می مانیم تا بعد...